Építőanyag termékeink
Födém, födémrendszerek

1 - 7 / 7 db

Gratulálunk! Elérkezett a födémek és födémrendszerek kiválasztásához projektje kapcsán!
Tekintse meg födémgerendáinkat és béléstesteinket az alábbi oldalon, válassza ki az Önnek megfelelőeket, majd a termék neve mellett található kosár ikonra kattintva adja őket hozzá ajánlatkéréséhez. Természetesen külön is kérhet ajánlatot tőlünk, akár több termékre, teljes ház építéséhez szükséges anyagmennyiségre is a fejlécben található  gombra kattintva. Várjuk megkeresését!

 

Födémek és födémrendszerek vásárlása
 

Az épületek tetőszerkezetének és szerkezeti stabilitásának megtartásában kiemelt szerepet töltenek be a födémek és födémrendszerek. A födémek és azok alátámasztó rendszereinek kialakítását és megfelelő működését a födémgerendákkal és a hozzájuk tartozó béléstestekkel lehet elérni.

Mi az a födém? A födém az az elem vagy elemrendszer, amely elválasztja az épület belső helyiségeit az emelettől vagy padlástértől. A födém készülhet fából, téglából, kőből, vasgerendákból fagerendákkal kiegészítve, vagy dróthálózatból is, amelyet általában betonnal töltenek fel.


Födém béléstest
 

A béléstest olyan szerkezeti elem, amely a födémgerendák közötti réseket tölti ki. Ezek a szerkezeti béléselemek készülhetnek betonból, kerámiából vagy acélból is. Feladatuk az épület terhelésének viselése. A béléstest fontos szerepet játszik az épület stabilitásában és szerkezeti épségének megőrzésében.


Födémgerenda, betongerenda
 

A födémgerendák az épületek födémrendszerének alapvető elemei. Ezek az elemek választják el egymástól a tetőt és a padlót. Feladatuk a födémrendszer terhelésének viselése. A födémgerendák biztosítják az épület szilárdságát és stabilitását, valamint lehetővé teszik az épület megfelelő szerkezeti kialakítását és terheléselosztását.

Ezek az elemek kulcsfontosságúak az épületek építészeti és szerkezeti tervezésében. A megfelelően kialakított és kivitelezett födémek és födémrendszerek hozzájárulnak az épület hosszú távú tartósságához és biztonságához. Építkezés, felújítás esetén keresse bizalommal építőanyag értékesítőinket e-mailben, telefonon, vagy személyesen telephelyünkön, Tökölön!