Ötletpark

Ötletpark - ahol élőben megnézheti elképzeléseit

Ötletparkunk, amit anno Tetőfaluként neveztünk el, 2012. szeptember 1-jén fogalmazódott meg Csordás Tibor értékesítési vezetőnk fejében. Ezt követően elkezdtünk ötletelni, hogyan és miként lehetne a legjobban, leglátványosabban átadni, megmutatni a különböző építőipari megoldásokat és építőanyagokat vásárlóinknak és a további érdeklődőknek. Az ötletek kidolgozása és megvalósítása után már csak az átadó következett, amellyel 2021. szeptember 18-án hivatalosan is látogathatóvá vált Ötletparkunk.
A park elnevezés nem véletlen, ugyanis körülbelül 2600 m2-en 26 méretarányos épület kicsinyített mása tekinthető meg és járható körbe. Az épületeket külső szakértő bevonásával terveztünk meg 10 típusterv alapján, figyelembe véve a különböző tetőtípusokat, tetősík típusokat is. 

Célunk az volt, hogy a teljes magyarországi tetőfedő szortimentet és annak kiegészítő részeit (mint pl.: kémény, tetőkibúvó) is megjelenítsük. Ötleteket adjunk az újonnan építkezőknek, felújítóknak és bővítésen gondolkozóknak a hódfarkú cserepektől kezdve a lemezfedésekig bezárólag minden lehetőségről. Megtekinthetőek ezek mellett a különböző homlokzatok – homlokzati burkolatok, hőszigetelési rendszerek – rétegrend alapján, illetve a nyílászárók: alumínium, fa, műanyag ajtók és ablakok beépíthetősége. 
A teljes tetőfalu, azaz az Ötletpark elgondolása az volt, hogy sétányjelleggel körbe lehessen menni, megnézni az egyes épületek teljes szerkezeti felépítését az aktuális cserépkínálattal. Természetesen a tetőfedő elemek és falazatok mellett térköveink megtekintésére is lehetősége van minden látogatónak. A séta közben megtekintheti mindenki a világítóoszlop, műfű és kültéri burkolat kínálatunk központi elemeit is.

Hazánkban egyedülálló, széles kínálatot bemutató ötletpark

Ön tudja, hogy mit jelentenek az alábbi kifejezések, építészeti megoldások?

  • cserépből kialakított zárt vápa
  • ökörszem, vagy más néven Napóleon ablak
  • Cedrál homlokzati burkolat
  •  Leier Durisol rendszer
  • Velux napelemes működtetési ablak és redőny
  • kőburkolatos homlokzati rendszerek

Ha még nem, akkor jöjjön el hozzánk és találja meg a megoldásokat! A 26 épület műszaki leírását minden házikó előtt egy infotáblán mutatjuk meg, sorszám alapján rákereshetően, mely az ajánlatkérést is megkönnyíti a QR kód segítségével. Természetesen amennyiben nyitvatartási időben érkezik, úgy építőanyag értékesítőink is szívesen vállalják a termékek és lehetőségek áttekintését Önnel.

A projekt a piac meghatározó építőanyag forgalmazóinak támogatásával valósult meg: Bramac, Xella, Zambelli, Leier, Wienerberger-Tondach, Masterplast, Terrán, Schiedel, Fabrostone-Azurro, Velux, IKO, Cotto Possagno, Creaton, Delta, Henkel, Rigips.
A sétány jelleggel kivitelezett Térkőbemutató részlegünkön legfontosabb beszállító partnereink térköveit mutatjuk be: Semmelrock, Leier, Viastein.

Építészeti ötletek körbejárható formában

Ötletparkunkon folyamatosan dolgozunk, frissítjük a bemutató kínálatot, hogy Ön mindig naprakész és friss tudás birtokában távozhasson tőlünk. Házainkat online is megtekintheti 3D-ben IDE kattintva, vagy az alábbi linkeken keresztül: