Építőanyag termékeink
Hidegburkolás

1 - 40 / 58 db

Már elkezdte a burkolást, de valamit elfelejtett megvásárolni? Még csak készül a hidegburkolásra? Akkor nézzen körül oldalunkon és szerezze be online ajánlatkérés után vagy akár személyesen, áruházunkban Tökölön a szükséges anyagokat.

  • Kérjen ajánlatot az  gombra kattintva,
     
  • keresse értékesítőinket a  menüpontban,
     
  • vagy jöjjön be hozzánk személyesen Tökölre!

 

Hidegburkolás az alapoktól a kiegészítőkig
 

A hidegburkolás az a folyamat, amely során különféle hidegburkoló anyagokat helyezünk a falakra, padlókra és egyéb felületekre. A legjellemzőbb hidegburkolatok a következők:

 

Csempék és padlólapok: Általában kerámiából, porcelánból vagy természetes kőből készülnek, és különféle mintázatokban és méretekben elérhetők. A különböző csempe változatok között találhatunk padlón és falon használható változatokat is. Leggyakrabban fürdőszobákban, konyhákban, előterekben, folyosókon használják őket, de a természetes követre hasonlító változatokat előszeretettel helyezik le szobákban, nappalikban is.

 

Mozaik: Apró, gyakran színes darabokból áll, amelyeket általában hálózatra vagy ragasztóra helyeznek. A mozaikburkolatok változatos mintázatokat és designokat kínálnak.

A hidegburkolás során alkalmazott különféle anyagok és kiegészítők széles skáláját használják fel annak érdekében, hogy a burkolás minősége és tartóssága megfeleljen az elvárásoknak. Nézzük is ezek közül a legfontosabbakat!


Hidegburkolat alapozók
 

Az alapozó az első lépés a hidegburkolás folyamatában. A megfelelő alapozó kiválasztása kritikus fontosságú a burkolóanyagok megfelelő tapadásának biztosításában. Az alapozó réteg segít kiegyenlíteni a felületek textúráját, porózus szerkezetét, éppen ezért megfelelő előkészítésül szolgálnak a burkolatok későbbi rögzítéséhez. Az előkészítési folyamat fontos eleme, hogy a modern alapozó réteggel tudunk alkalmazkodni az alapréteg nedvszívó képességéhez is, ilyen módon pedig hatékony tapadást tudunk majd elérni a ragasztásnál.


Aljzatkiegyenlítő
 

Az aljzatkiegyenlítő anyagok használata elengedhetetlen annak érdekében, hogy az alapfelületek síkossága és szilárdsága megfeleljen a burkolóanyagok elvárásainak. Az aljzatkiegyenlítő réteg lehetővé teszi a felületek simítását, kiegyenlítését és javítását, ezáltal biztosítva a burkolóanyagok egyenletes eloszlását és tapadását.


Ragasztóanyag
 

A ragasztóanyagok különféle típusúak és összetételűek lehetnek, attól függően, hogy milyen típusú burkolatot kívánunk felhordani. A ragasztóanyagok lehetnek cementbázisúak vagy akár műgyantából készültek is. A céljainkhoz tökéletesen illeszkedő ragasztó kiválasztása és alkalmazása kulcsfontosságú a burkolatok tartóssága és stabilitása szempontjából. Mindig olvassuk el a keverési és felhasználási javaslatokat a csomagoláson a legjobb eredmény elérése érdekében!


Fugázó és szilikon
 

A fugákról biztosak vagyunk benne, hogy már mindenki hallott. Ezek azok az anyagok, amelyeket a különböző burkolóanyagok közötti rések kitöltésére használnak. Természetesen, mint az építészetben oly sok helyen, ezek a kiegészítő termékek sem csak az esztétikum megteremtésében játszanak kiemelt szerepet. Segítenek megakadályozni a nedvesség és a szennyeződések behatolását és lerakódsát a burkolatok alá.

A fugák mellett a vizes helyiségekben a szilikonokat sem szabad elfelejtetnünk. A különböző szaniter szilikon és univerzális szilikon változatok segítségünkre lehetnek a szaniterek körüli rések kitöltésében. Előszeretettel használják őket a zuhanykabinok, mosdókagylók, wc-k körül is.


Vízszigetelés kiegészítő
 

Vizes helyiségekben a vízszigetelés megoldására többféle lehetőségünk is van. Ilyenek többek között a különböző szigetelőszalagok és szigetelőfóliák, amelyek a nedvesség behatolásának megakadályozására lettek kifejlesztve. Magas páratartalmú szobákban vagy olyan helyiségekben, ahol a különböző felületek gyakran érintkeznek vízzel, a falfelületek rongálódása, leázása, penészedése megakadályozására használandó termékek.

A hidegburkolási folyamathoz minden terméket megtalálhat kínálatunkban, amire csak szüksége lehet. Kérje szaktanácsadóink segítségét a döntés meghozatalához, szállítsa el saját maga a megvásárolt anyagokat vagy igényelje házhozszállítási szolgáltatásunkat.