Építőanyag termékeink
Szigetelések

1 - 40 / 306 db

A szigetelés fontossága már megkérdőjelezhetetlen! Most építkezik vagy felújítaná otthonát? Akkor mindenképpen szüksége lesz szigetelőanyagokra is a hőszigeteléshez vagy vízszigeteléshez. 

Nézzen körül szigetelőanyagaink között, kérjen rájuk egyedi árajánlatot a fejlécben található  gombra kattintva, keresse értékesítőinket a  menüpontban, vagy jöjjön be hozzánk személyesen Tökölre!

Ne feledje!
A 2024 júniusában induló ÚJ Otthonfelújítási támogatást szigetelőanyagokra is felhasználhatja! Olvasson róla tovább itt!

 

Hőszigetelő anyagok


A hőszigetelés és vízszigetelés kritikus fontosságúak az épületek energiahatékonyságának és tartósságának szempontjából. Ebben a kategóriában olyan termékeket és rendszereket találunk, amelyek célja a homlokzati, lábazati, tetőtéri és válaszfalak hőszigetelése, valamint a vízszigetelés biztosítása. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a kategóriába tartozó termékeket és rendszereket.

 

Homlokzati hőszigetelő lemezek és rendszerek

 

Ez a termékcsoport magában foglalja a homlokzati hőszigetelő lemezeket és azok rendszerét, amelyek célja az épület homlokzatának hőszigetelése és energetikai hatékonyságának növelése.

Újépítésű ingatlanoknál és régi házak felújításánál is rendkívül fontos a megfelelően kiválasztott homlokzati hőszigetelő rendszer. Ezek a termékek hozzájárulnak az egészséges lakóklíma kialakításához, a belső helyiségek kívánt hőmérsékletének eléréséhez, valamint a fűtési költségek és hűtési költségek csökkentéséhez is. A szigetelési rendszerek hozzájárulnak, hogy a falak hőingadozása mérséklődjön, és az egyre szigorúbb energiahatékonysági szabályoknak is megfeleljen az ingatlan.

Fontos, hogy megfelelő minőségű anyagokat válasszunk a kivitelezéshez, amelyek teljes mértékben alkalmasak a ház falazatához. A tökéletes termékek mellett szükség van a szakszerűen elvégzett kivitelezésre is. Egy jól megtervezett és szakszerűen kivitelezett hőszigetelés hatásait akár azonnal is érezhetik a lakók, néhány éven belül pedig már meg is térülhet a ráfordított összeg, az üzemeltetés fenntarthatóbbá válik.

 

Lábazati hőszigetelő lemez

 

A homlokzati hőszigetelés mellett nem szabad megfeledkezni a lábazatok, alapzatok hőszigeteléséről sem. Ehhez lesznek segítségünkre a lábazati hőszigetelő lemezek. De miért is hasznosak ezek a szigetelőelemek

  • Segítenek megakadályozni a hideg betörését az alapzatba.
  • Segítenek az épület energiahatékonyságának növeléséhez.
  • Segítenek fenntartani a hőmérsékletet.

 

Lépésálló hőszigetelő anyag

 

De mi a helyzet akkor, amikor olyan területeket szeretnénk szigetelni, amelyek a használatbavétel után terhelésnek lesznek kitéve? Ilyenkor fontos, hogy lépésálló hőszigetelőket használjunk! Ezek az anyagok alkalmasak arra, hogy járható felületeken alakítsunk ki belőlük szigetelőréteget. Hol használhatóak? padlókban, tetőtéri teraszokban, bármilyen olyan területen, ahol fontos a lépésállóság, terhelhetőség

 

Tetőtéri és válaszfal hőszigetelő anyag

 

Ne feledkezzünk meg a szigetelőanyagok kiválasztása során a tetőterekben és válaszfalaknál használható szigetelésekről sem. Ezekkel a termékekkel minimalizálni tudjuk a hőveszteséget és optimalizálni a belső hőmérsékletet. Ez pedig nem csak nagyobb kényelmet, de energiahatékonyságot is biztosít ingatlanunkban.

 

Vízszigetelés

 

A vízszigetelő anyagok elengedhetetlenül fontosak az épület és a különböző vizes helyiségek vízzel szembeni védelme érdekében. Ezek a termékek segítenek megakadályozni a nedvesség bejutását az épület szerkezetébe. Ennek köszönhetően segítségükkel megakadályozható a nem kívánt penészedés, rothadás, az épületet alkotó anyagok korróziója.

 

Hőszigetelő anyag tartozékok

 

Amikor kiválasztottuk az épületünknek megfelelő szigetelőanyagokat, akkor sem dőlhetünk még hátra kényelmesen. A különböző szigetelések felhelyezéséhez különböző kiegészítők beszerzése is szükséges. Ezek az eszközök segítségünkre lesznek a hőszigetelő rendszerek telepítésében, emelik azok hatékonyságát. Ilyenek lehetnek a különböző dűbelek, beütőszegek, üvegszövet hálók és lábazatindító idomok is.

 

Vakolat és alapozó

 

A szigetelés fent, a rögzítés megtörtént, át is térhetünk a különböző vakolatokra és az élettartamukat meghosszabbító alapozókra. Ma már számos szín és fajta közül válogathatunk, házunk vakolatának, színezésének csak a képzeletünk szab határt. Az esztétikus megjelenés mellett ezek az anyagok fontos szerepet töltenek be a homlokzat védelmében is. Elmondhatjuk, hogy az alapozók és vakolatok kiegészítik a hőszigetelő lemezeket, plusz védelmet is nyújtanak az időjárás viszontagságaival szemben. Az ÚjHáz Tököl kínálatában megtalálhat mindent, amire csak szüksége lehet épületei szigeteléséhez, sőt! Vakolat színkeveréssel is keressen minket bizalommal!