Baumit Nivello Quattro Önterülő aljzatkiegyenlítő, beltéri 1-20 mm 25 kg 1200 kg/raklap

Önterülő, hidegburkolat, laminált, szőnyegpadló, PVC, linóleum alá is használható aljzatkiegyenlítő!

Föbb információk
Gyártó:
Baumit
Termék:
Nivello Quattro Önterülő aljzatkiegyenlítő, beltéri 1-20 mm 25 kg 1200 kg/raklap
Cikkszám:
UH-528051
Nettó súly:
25 kg
Ár
Bruttó ár:
5 105 Ft/zsák
Bevásárlólistára

Leírás


Baumit Nivello Quattro aljzatkiegyenlítő
 

Ismerje meg a Baumit Nivello Quattro aljzatkiegyenlítő terméket! Ez az alpha-félhidrát kötőanyagú készítmény ideális választás hidegburkolatok, laminált, szőnyegpadló, valamint PVC, linóleum és gumi burkolatok alá egyaránt. A C20-as szilárdságú Nivello Quattro 1–20 mm közötti rétegvastagságig használható, ennek köszönhetően pedig sokoldalúan alkalmazható különböző felületeken.

Gyors száradása kiemelkedő előny lehet, hiszen már 2-3 óra múlva járható, és 24–48 óra múlva akár 3 mm vastagságig is burkolható. Fontos megjegyezni, hogy 3 mm feletti burkolat lehelyezése esetén a száradási időt úgy kell kiszámolni, hogy minden további mm-hez +1 nap száradási időt hagyunk az anyagnak.

Minimálisan 1mm-ig húzható, ennek köszönhetően pedig kisebb vastagságra, simább felületre képes maximum 20 mm-es rétegvastagságig.

A dilatációk kialakítása rendkívül fontos, hiszen az aljzatbeton meződelitációit és peremdilatációit követnie kell a kiegyenlítőnek is. Éppen ezért az általános dilatációs szabályokat szükséges követnünk: maximum 3:1 oldalarányig. Ideális a téglalap alaprajz, hirtelen keresztmetszet csökkenés esetén ,,beharapás" dilatáció javasolt.

Fontos: Az aljzatkiegyenlítő esetleges rongálódása mindig három okra vezethető vissza! Ha ezeket ellenőrzi és figyelembe veszi, akkor a jövőben sem fog fájni a feje a kialakult hibáktól.


Baumit Nivello Quattro Önterülő aljzatkiegyenlítő, beltéri 1-20 mm 25 kg
 

Lássuk is a három hibaforrást!

1. túlzott vízzel történő keverés, (a megengedett keverés 6 liter/zsák)

2. hiányzó talajpára elleni szigetelés, (a folyamatos talajpára terhelés hatására a kiegyenlítő szétesik, szétlágyul)

3. valamint száradási idő előtti burkolás (Figyelem! A járhatóság nem egyenlő a kiszáradással! A kiegyenlítőbe zárt víz a termékben pangva széteszi azt, tulajdonképpen olyan mintha folyamatos talajpára terhelést kapna az anyag. 3 mm-ig 24–48 óra felette 24h/mm biztosítja a tökéletes száradást.

Az aljzatkiegyenlítő főbb tulajdonságai:
  • C20-as szilárdság
  • Felhasználható: Hidegburkolat alá, laminált parketta alá, szőnyegpadló alá, továbbá PVC, linóleum és gumi burkolatok alá
  • extra terülés, extrém sima felület
  • gyengébb aljzatokra is használható (nincs zsugorodása a terméknek)
  • anyagnorma: kb. 1,5 kg/m2/mm


Keresse építőanyag értékesítőinket Baumit termékekkel kapcsolatban is!
 

Mi, az ÚjHáz Tökölnél tudjuk, hogy mennyire fontos, hogy egyedi igényeinek megfelelően helyezhesse le burkolatait. Tapasztalt és szakképzett kollégáinkkal minden nap azért dolgozunk, hogy akár személyesen jön be hozzánk Tökölre (Pontos címünk: 2316 Tököl, Csépi út 2644/10. hrsz ), akár online kér segítséget értékesítőinktől, építőanyag beszerzései sikeresen záruljanak. Keressen minket bizalommal!